Ruotsi tutuksi

Suunnitelmana on pohjoisen kautta Boråsiin asti. Takaisin tiistaina 28.8. Matkakertomus tulee sivuille jossain vaiheessa, tässä on mietelmiä matkan varrelta.

19.8
Tampere - Keuruu - Jyväskylä
  Loistavaa, lentsu. Työantajaystävällistä sairastaa lomalla.

Kamojen pakkailua autoon ja suunta Kolhoon, Saulin ja Kaisan mökille. Kesäinen päivä meni saunoessa, uidessa ja juorutessa. Illaksi Jyväskylään.

Suuri kalastaja saaliineen.
   
20.8
Jyväskylä - Rovaniemi
  Alkaa tuntua siltä, että näitä lomareissuja voi mitata kuluttettujen nenäliinojen määrässä. Viime syksyn Irlanti turneella meni 1,5 tissue laatikollista. Nyt vasta 1/5 Pirkka pakettia käytetty nenäliinoja.

Ollaan Rovaniemellä S-etukortti tarjouksella ihan oikeassa hotellissa. Siis autopaikat, aamupala, ilmastointi jne. Käveltiin vähän ympäristössä, josta pari otosta.Silta joka johtaa Ounasvaaralle.Otettiin terassilla turistibisset.
   
21.8
Rovaniemi - Pello - Haparanda - Bodan
  Vuokrattiin mökki Bodanista (lähellä Luleåta) hintaan 37eur. Järvenrannalta, nam. On leirintäalueella, joten mukavuudet ovat lähellä saatavilla.

Matkalla oli mahtavia maisemia, Haaparannassa poikettiin Ikeassa hodarilla. Piti ostaa sellaisia hienoja muoviastioita leiriytymistavaroiksi, mutta eipä löynyt, ei. Ilta mennyt täällä sightseeingillä, karvakäsipitsalla ja saunoen. Kohta on tarkoitus aloittaa tv:n katselu. Mukavaa tämä nykyajan tekniikka (kannettava ja siihen digisovitin).

Kuva on Kattilakoskesta, takana näkyy Suomi :)

   
22.8
Boden - Shellefteå - Haparanda - Oulu
  Häntä koipien välissä kotiin. Flunssa iski Ereenkin ja molemmat kovassa flunssassa.

Ajoimme Shellefteåhon asti ja koitimme saada vaihdettua laivaa torstai-illaksi. Ei tilaa. No pieni tuumaus palaveri, laivan peruminen ja Haaparannan kautta kotiin.
Illalla pikainen visiitti kaupungilla, sitten ruoka ja uni.